logo

Service en onderhoud

S&OAan de installatie van uw beveiligingssysteem wordt veel zorg besteedt. Goed beveiligd blijven vereist echter blijvende zorg. Een onderhouds- en serviceabonnement biedt de beste garanties voor een vlekkeloos functionerende installatie. Regulier onderhoud verlengt tevens de levensduur van uw centrale.

U bent verzekerd van regelmatig preventief onderhoud. Mocht er toch iets mis gaan, dan is onze serviceorganisatie 24 uur per dag voor u beschikbaar.
Bij het jaarlijkse periodieke onderhoudsbezoek kijkt de monteur niet alleen naar de techniek, maar ook naar de doelmatigheid van de installatie. Veranderingen in uw pand of in de omgeving kunnen aanpassingen noodzakelijk maken. Zonodig geven wij u een passend advies.

De inspectie van alarminstallaties wordt uitgevoerd conform de uitgave Voorschriften Beheer en Onderhoud Alarmapparatuur van het CCV. Het onderhoud aan brandmeld- en ontruimingsinstallaties wordt uitgevoerd conform de norm NEN 2654 deel 1.

Brandweer en verzekeraars eisen dat de beschikbaarheid van een alarm- of brandmeldinstallatie gegarandeerd kan worden door aantoonbaar regelmatig onderhoud uit te voeren. Ook politieopvolging mag alleen plaats vinden bij gecertificeerde alarminstallaties.

De eisen die aan het beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties worden gesteld, zijn de afgelopen jaren op basis van regelgeving aangescherpt. De norm NEN2654-1 schrijft voor dat elke organisatie een ‘Beheerder Brandmeldinstallaties’ moet hebben die verantwoordelijk is voor het beheer, de controle en het onderhoud. Om te voldoen aan de eisen biedt V&R Techniek de diensten en de opleiding Beheerder Brandmeldinstallaties, inclusief NIBHV examen. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.