logo

Cursus Beheer Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie (BMI) heeft tot doel het begin van een brand in een vroeg stadium te detecteren. Zo heeft de BMI een belangrijke rol in het voorkomen of beperken van ongevallen en schade. Daarom zal een BMI altijd in een optimale staat moeten verkeren!

De eisen die aan het beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties worden gesteld, zijn de afgelopen jaren op basis van regelgeving aangescherpt. De norm NEN2654-1 schrijft voor dat elke organisatie een ‘Beheerder Brandmeldinstallaties’ moet hebben die verantwoordelijk is voor het beheer, de controle en het onderhoud. Om te voldoen aan de eisen biedt V&R Techniek de diensten en de opleiding Beheerder Brandmeldinstallaties, inclusief NIBHV examen.


Doelstelling

Voorkennis

Centraal in de cursus staat het onderhoud aan de brandmeldinstallatie en brandmelders. Daarnaast worden ook de normen en voorschriften behandeld. Het herkennen ven onechte- en ongewenste brandmeldingen. En het geven van voorlichting aan derden om deze meldingen te voorkomen.

Er is geen vooropleiding of specifieke kennis voor deze cursus vereist. Het is wenselijk dat de deelnemer affiniteit heeft met de eigen BHV organisatie en vertrouwd is met techniek en technische problemen van installaties.


Cursus informatie


Cursusduur
Kosten
Lestijden
Afsluiting
Locatie
: 1 dag (praktijkopdracht ‘van eigen organisatie’, moet vooraf individueel gemaakt zijn)
: € 275,00 (excl. BTW) p.p. incl. examen, lunch, leer- en lesmiddelen
: 9.00 uur – 15.30 uur
: NIBHV examen met NIBHV certificaat (duur ca. ˝ uur)
: De locatie van de cursus wordt nader bepaald, afhankelijk van de inschrijvingen


De onderwerpen zijn onder andere

DEKRA

Aanmeldinformatie


Via onderstaand aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor deze cursus. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Klik hier om het formulier in te kunnen vullen