Laadstations

Elektrisch rijden heeft de toekomst!

In het jaar 2011 is de eerste volledig elektrische auto op de markt is gekomen. Nu rijden er ongeveer 1.750 volledig elektrische auto's in Nederland. Naar verwachting zal dat aantal de komende jaren uitgroeien tot 15.000 20.000 stuks in 2015. Nu nog belangrijke struikelblokken voor een grote doorbraak van de volledig elektrische auto zijn prijs, actieradius en de laadtijd. Juist op die punten verwacht men de komende jaren veel verbeteringen, en zullen die bezwaren dus worden weggenomen.

Voor het opladen van de accu’s van een elektrische of hybride auto zijn laadpunten nodig. Daar kan niet een standaard stopcontact voor gebruikt worden. Bij het laden van een elektrische auto neemt deze gedurende een langere tijd namelijk vol vermogen stroom af. Als dit met een standaard stopcontact en standaard verlengsnoer gedaan zou worden, dan loopt u het risico dat deze oververhit raken, met kans op brandgevaar. Daarom zijn er aparte laadstations ontwikkeld met een intelligent systeem dat communiceert met de auto. Uw auto wordt hiermee snel en veilig opgeladen.

V&R Techniek is leverancier en installateur van de EV-Box laadstations. Deze laadstations zijn er in vele uitvoeringen, en is het mogelijk zelf de kleur te kiezen. Het is daardoor mogelijk de EV-Box in uw eigen bedrijfskleur te krijgen of uw logo op de behuizing aan te laten brengen.

De EV-Box laadstations hebben een modern uiterlijk en zijn zowel op plaatsen in openbare ruimtes en op priveterrein binnen en buiten te gebruiken. De laadstations zijn uit te breiden met modules voor toegangscontrole, transactiegegevens, afrekening en facturatie.

De EV-Box Chargers zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar: Voor meer informatie en een persoonlijk advies kunt u contact met ons opnemen.