Zonnepanelen

Door stijgende energieprijzen, gunstige fiscale maatregelen en sterk gedaalde kosten biedt zonne-energie een goede investering voor particulieren n ondernemers. Naast het reduceren van de energiekosten is het toepassen van zonnepanelen tevens een duurzame investering en eventueel goed voor het imago van uw onderneming.

Het gebruik van zonne-energie kent vele voordelen. De zon is feitelijk de enige leverancier van schone energie. En het spaart niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee. Het hele jaar door levert het systeem een rendement. Want ook bij een bewolkte dag levert de installatie nog elektriciteit. Uiteraard minder als bij een stralende zonnige zomerdag, maar gewoon daglicht zet het systeem al in werking.

Met de huidige high-tech zonnepanelen kan iedereen zijn eigen voordelige energieleverancier worden. In Zuidwest Nederland hebben we gemiddeld 950 ‘Vollast-uren’ per jaar, ongeveer 100 uur meer t.o.v. de rest van Nederland. Dit is het aantal uren dat een zonne-energiesysteem met vol vermogen werkt. De ligging aan zee heeft namelijk een gunstig effect. Hierdoor geniet deze regio zo'n 10 tot 20% meer zonuren dan andere delen in Nederland. Het is een mooi en winstgevend extraatje als je aan zonne-energie denkt. Investeren in duurzame energie werkt daardoor in alle opzichten verrijkend.

De verscheidenheid in woningbouw is groot. Woningen met platte daken, steile kappen of iets er tussenin. Flexibiliteit kenmerkt de kracht van de huidige zonnepanelen. Zo worden ze op een plat dak onder een hoek van 30 graden geplaatst. Hierdoor benutten ze het maximaal rendement van de zon. Ook voor schuine daken zijn hellingshoeken vastgelegd. De lastigste dakhelling levert nog altijd een royale 80% energie van de maximale opbrengst!

Wat kan deze duurzame energievorm u opleveren?
Als indicatie van een mogelijke opbrengst kunt u denken aan de volgende gegevens zoals in onderstaande tabel is weergegeven. Dit uiteraard afhankelijk van u persoonlijke situatie.Over het algemeen kan de investering in zonnepanelen er na ongeveer 5 7 jaar uitgehaald zijn. Dat betekend dat de opbrengst van de resterende 25 jaar van de levensduur van de zonnepanelen met 80% vermogensbehoud pure winst is. De opgewekte energie kunt u namelijk direct gebruiken. En wanneer u meer opwekt dan u op dat moment gebruikt, dan wordt deze energie automatisch teruggeleverd aan het net. Uw energiebedrijf zal de teruggeleverde elektriciteit salderen op uw verbruik. Voor verdere uitleg welke regels aan het salderen zitten, verwijzen wij u naar de volgende link: www.consuwijzer.nl. Hier wordt u uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat.

Wij komen graag eens bij u op locatie om u verder te informeren, en om te kijken welke oplossing voor u het rendabelste is.
U kunt ons bereiken via onze contact gegevens.